Țânțarii sunt atrași în mod diferit, în funcție de grupa de sânge a oamenilor

O echipa de cercetători de la Universitatea Medicala de Stat din Siberia au descoperit ca tânțarii sunt atrași în funcție de grupa de sange a oamenilor, iar cea mai „delicioasa” este zero.

Acestia aterizează pe pielea persoanelor cu sânge din grupa zero de doua ori mai des decat pe cea a persoanelor cu grupa de sange A, au anuntat cercetatorii citati de Rador. Aceste insecte sunt atrase de persoane care transpira mult, de temperatura crescuta a corpului si de mirosul uman.

Dacă metabolismul este mai ridicat , cu atât mai mult dioxid de carbon eliberează în aer, în așa mod devenind mai atractiv pentru țânțari. Din acest motiv, este mai probabil ca un tantar sa intepe o persoana in varsta decat un copil, femei insarcinate, persoane cu un indice de masa corporal ridicat si, de asemenea, persoane care fac efort fizic.

Cercetatorii au descoperit ca aceste insecte zburatoare enervante se adapteaza rapid si devin rezistente la cele mai comune remedii pe care le folosim impotriva lor. Din acest motiv, multi dintre repelentii cunoscuti nu mai sunt eficienti. Cea mai sigura metoda de protejare impotriva tantarilor este utilizarea aparatelor cu ultrasunete.

Comments are closed.