Despre paleti si siguranta in utilizarea acestora

Semipalet_igienic_pgolarge-kwe--KW_00010380-01

In orice depozit sau magazin en-gros marfa si bunurile sunt deopozitate pe o seriede paleti care au rolul de a oferi o baza solida pentru incarcatura, dar si pentru a facilita incarcarea si transportarea bunurilor. Acestia sunt indispensabili si mai ales, foarte importanti in siguranta transporturilor. Kwesto.ro este locul unde veti gasi tot ceea ce va trebuie pentru firma dumneavoastra. Avem echipamente si produse pentru ateliere tehnice, fabrici si nu numai. Printre produsele noastre putem enumera elemente pentru vestiare, birouri, ateliere dar si pentru transportul si logistica marfurilor si a bunurilor. Gama de paletipe care o veti regasi la noi pe site vine sa indeplineasca toate conditiile necesare pentru a asigura siguranta marfurilor atat in timpul depozitarii acestora dar si pe cursul transportului.

Modul de aranjare si transport al marfii pe paleti

Si pentru ca am zis de siguranta, in cadrul acestui articol vom discuta despre amplasarea si transportarea marfurilor si a bunurilor pe paleti in conditii de siguranta. Din pacate, foarte multe incidente care au loc in depozite si magazinele de tip en-gros sunt cauzate de proasta incarcare a paletilor, de manuirea gresita a acestora si mai ales, de nerespectarea normelor si a indicatiilor tehnice.

Marfurile trebuiesc aranjate pe paleti astfel incat acestea sa ofere o buna stabilitate. Aranjarea cutiilor sau a produselor trebuie sa ocupe intregul perimetru al paletului, fara a-l depasi. De asemenea, marfa trebuie aranjata in mod compact pentru a asigura o mai buna stabilitate a acesteia. Pentru a elimina riscul rasturnarii bunurilor sau a marfii recomandam in mod direct folosirea foliei de protectie. Aceasta este folosita pentru a inveli intregul volum de marfa de pe palet. De asemenea, pentru a asigura mai bine marfa, folia de plastic nu trebuie sa imbrace doar bunurile ci si paletul in sine pentru asta, fasiile de folie de plastic trebuie trase si pe dedesuptul paletului, imbracand astfel intregul volum de jos pana sus.

Distribuiti greutatea marfii in mod egal pe paleti

Marfa amplasata pe paleti in mod corespunzator poate fi transportata in conditii depline de siguranta, insa asta numai daca sunt respectate normele de siguranta in transport. Mai exact, se vor folosi numai echipamente special proiectate pentru a transporta paleti, echipamente cum ar fi transpaleti, elevatoare sau alte instrumente similare. In orice caz, aceste echipamente trebuiesc echipate cu sistem de prindere a paletului in conditii de siguranta.

Tot din domeniul sigurantei transportului marfurilor amplasate pe paleti trebuie sa mentionam si modul de distributie a greutatii pe suprafata paletului. Cele mai multe situatii pleaca tocmai din proasta distributie a greutatii. Pentru a evita eventuale situatii nedorite va recomandam sa amplasati in mod egal marfurile sau bunurile in vederea obtinerii unei distributii egale a greutatii.

Pe siteul nostru, www.kwesto.ro veti gasi o paleta completa de produse si echipamente necesare in orice firma, incepand cu mobilier pentru spatii de birouri, pana la produse destinate atelierelor, depozitelor si nu numai. Va asteptam asadar, sa ne vizitati siteul pentru a va procura toate produsele de care aveti nevoie, la cele mai bune preturi de pe piata.

Comments are closed.