Superfaber Industry – rafinament arhitectural

Sunt cateva elemente care pot trasa stilul si rafinamentul unui spatiu. Vorbim de o cladire de birouri, de o casa, de un restaurant sofisticat sau de un hotel. Ce elemente constructive au acestea in comun? Pot fi multe, dar vreau sa vorbim despre scarile interioare si despre balustrade, deoarece acestea pot fi construite intr-o maniera foarte rafinata.

Vedem astfel de scari si balustrade la firma Super Faber Industry. Infiintata in anul 2011, aceasta firma a ridicat constructia de scari si balustrade la rangul de arta arhitecturala.

Din portofoliul firmei fac Scariparte atat lucrari functionale, cat si lucrari cu stil ce dau o nota aparte spatiului pentru care sunt create, incadrandu-se perfect in arhitectura si spatiul, puse la dispozitie.

In procesul de constructie participa armonios lemnul, inoxul si sticla,creand un efect extraordinar si un impact vizual puternic. Trecand in revista calitatile materialelor enuntate mai sus, putem enumera materialitatea plina de calitati vizuale si tactile a lemnului, luciul deosebit al inoxului si marea calitate a sticlei, transparenta combinata cu modul in care aceasta filtreaza lumina. Imaginati-va efectul imbinarii armonioase ale acestor materiale. Din acest motiv, spun ca, aceasta firma este de-un rafinament si o eleganta rar vazute in cadrul firmelor romanesti, mai ales cand vorbim de constructii.

Scara interioara este un element aparte in arhitectura, care poate crea o prima impresie la intrarea intr-o locuinta sau intr-un spatiu destinat uzului public. Prin design-ul impus de acest element, scara interioara poate fi mai mult decat o cale de acces intre etaje. Scara reprezinta un parcurs, un liant intre spatii. Alegerea materialelor si a finisajelor sunt vitale pentru a-i contura si defini personalitatea in cadrul intregii arhitecturi a spatiului din care face parte.

Scara, din punct de vedere constructiv, este alcatuita din rampa (suprafata orizontala) si contratrepte (suprafata verticala). Structura de rezistenta a unei scari (numita vang) poate fi din barne de lemn sau bare metalice. Acestea, daca sunt plasate central, ofera unei scari fara contratrepte o senzatie de plutire. Un alt element important este balustrada scarii, aceasta asigurand o circulatie sigura.

Datorita rafinamentului si profesionalismului societatii Super Faber Industry, ea a reusit intr-un timp foarte scurt sa aduca aceste elemente constructive la rang de arta arhitecturala.

 

Comments are closed.