Sfaturi care îți pot salva viața

Fie că ești la volan, într-o călătorie sau te-ai lovit rău iată câteva sfaturi care îți pot salva viața:

1. Creierul uman nu este capabil să controleze tot ce se întâmplă în jurul nostru, el nu este capabil să urmărească ce se întâmplă în trafic și în același timp în telefon, creierul concentrându-se doar pe una din ele.Spre exemplu dacă te afli la volan și în același timp stai în telefon, exista riscul ca să fii implicat într-un accident.

2. Oglinzile la unele automobile moderne sunt create convex, pentru ca să-i se ofere şoferului o imagine de ansamblu mai mare. Principalul minus este că acestea reduc vizibilitatea obiectelor reflectate, ceea ce face ca vizual obiectele să pară mai îndepărtate.

3. Cine dintre noi nu a consumat vreodată zăpadă? În copilărie toţi o făceam! Există oare cineva care în copilărie Și asta pentru că ne era sete şi nu mai dadeam fuga acasă să bem apă. Ei bine, acest lucru nu este acceptabil, decât dacă setea devine insuportabilă. Dacă faci drumeţii cu prietenii sau chiar singur şi nu ai la îndemână apă, iar tu nu mai poți de sete și simți că te deshidratezi, poţi înlocui apa cu zăpadă, dar fără abuz. Asta pentru că organismul consumă o cantitate mult prea mare de energie pentru a transforma o substanţă din starea ei în alta, de aici rezultând supraîncălzirea corpului.

4. Ţi s-a întâmplat vreodată să te sufoci? De exemplu, te poți îneca atunci când eşti în mişcare şi ciugulești ceva sau sufli ca să răceşti o mâncare fierbinte în timp ce rugumi. Îţi poate veni în ajutor persoană care este prin preajmă, bineînţeles, dar ce faci dacă eşti singur?

Pentru asta, există metoda lui Heimlich care spune că trebuie să strângi mâna în pumn şi să o pui sub coaste, deasupra ombilicului. Pentru a o ameliorare și mai rapidă a stării, aşează a doua palmă deasupra şi fă o împingere cu putere spre coloana vertebrală şi în sus. Repetă această mişcare până când scapi de ceea cu ce te-ai înecat.

5. Dacă vizitezi locuri noi, îţi recomandăm să ai cu tine medicamente antihistaminice, chiar dacă nu eşti alergic. Un loc nou nu îţi garantează că nu vei suferi de o alergie. Asta poate fi din cauza mediului, alimentaţiei sau chiar de la mușcăturile unor insecte.

6. Dacă ai fost lovit cu un obiect până la perforarea pielii sau a unui organ, nu te grăbi să scapi de acel obiect scoţându-l cât mai repede. Pe lângă faptul că vei agrava starea organelor interne, vei provoca mari sângerări. Încearcă să minimalizezi pierderea sângelui şi sună de urgență la 112.

Comments are closed.