Parchet bambus

parchet bambus

Instalarea unui parchet bambus se poate face pe o sapa autonivelanta iar acest lucru va da rezultate bune, daca sunt respectate cerintele de umiditate in privinta substratului.

Nerespectarea indicatiilor in tot ceea ce inseamna norme privind instalarea parchetului va exonora orice firma producatoare de parchet de raspundere privind calitatea pe care trebuia sa o aiba initial parchetul.

Lipirea parchetului

Atunci cand se doreste sa se execute lipirea parchetului este bine de stiu ca acest lucru se executa folosind  adezivi special ce sunt destinati acestui scop si in nici un caz adezivi ce sunt pe baza de apa–tip aracet. Este bine sa se  contacteze firme specializate in ceea ce priveste comercializarea adezivilor, firme ai caror specialisti si consultanti si tehnici vor recomanda clientilor felul cel mai potrivit de  adeziv, tinand cont si de substratul ce urmeaza sa fie lipit, dar si de alte produse ce sunt necesare in scopul  pregatirii suprafetei pe care urmeaza sa se efectueze lipirea, insa si produse necesare pentru intretinerea facuta parchetului ulterior, in timp, in scopul curatarii, al lustruirii si dupa o lunga utilizare, cand trebuie sa fie re-lacuit.

Instalarea parchetului se face intotdeauna drept, punand  lamelele asezate in randuri care sa fie paralele, insa intrepatrunse ca si  caramizile ce fac parte dintr-o zidarie, intr-un unghi care e sub forma de brazi, ori  in diferite forme si modele, unele chiar in alternanta cu placi de parchet care au culori diferite cum ar fi alb cu cafeniu.

Specialisti Decolandia recomanda clientilor sa comande intotdeauna cu 5 pana la 10% mai mult in ceea ce priveste parchetul, mai mult decat  suprafata ce se  doreste a fi acoperita, procent care poate sa creasca la instalarea chiar si in moduri care sunt mai complicate cum ar fi pe diagonala, in unghi sau in modele.

Pe marginile care sunt inspre pereti se  lasa goluri pentru  dilatare, goluri care trebuie sa aiba aproximativ 10 mm, si care sunt materializate prin pene, ce se scot imediat dupa ce s-a intarit adezivul.  Aceste goluri pot fi ascunse ulterior prin montajul plintelor.

Operatiuni ulterioare montajului parchetului bambus

Dupa ce este instalat parchetul din bambus, asupra acestuia nu va mai fi nevoie sa se faca nici o operatie ori interventie ulterioara cum ar fi cea de slefuire, de lacuire sau lustruire.

Istructiuni de intretinere al parchetului

Dusmanii pardoselilor care sunt din parchet si in special al lacurilor care le protejeaza sunt in primul rand murdaria, cioburile, pietricelele adica orice materiale care sunt dure, abrazive si taioase. O recomandare din partea specialistilor pentru a proteja archetul este sa se puna la intrare un covoras pentru sters picioarele, astfel incat pe parchet sa nu ajunga tot ce avem pe talpa pantofului de afara adus.

Praful si alte mizeria de pe parchet pot fi  curatate folosindu-se aspiratorul. Deasemeni, curatarea se poate face cu solutii special folosite pentru parchet, in acest scop putand fi folosite mop-uri ori carpe moi, care sunt bine stoarse. Este important si sa nu se foloseasca apa in exces.

Petele este bine sa se indeparteza cand sunt proaspete, folosindu-se solutii speciale de curatat si carpe care sa fie  bine stoarse.

Comments are closed.