Panouri radiante infrarosu IRC

panouri radiante infrarosu

Cea mai buna solutie de incalzire la momentul actual, care asigura un confort termic foarte bun o reprezinta incalzirea prin radiatie cu infrarosu , adica prin radiatie. Radiatia are ca si efect faptul ca nu icalzeste aerul din suprafata cladirii ci doar obiectele pe care le intalneste. Prin incalzirea cu panouri radiante in infrarosu, temperatura aerului nu se schimba si de aceea se poate spune ca nu exista pierderi de caldura.

Prin tehnologia cu infrarosu se poate face si incalzirea pe zone, fiind posibila asigurarea unui confort termic dorit, doar local , intr-o zona anume, dorita din toata suprafata care o are o incapere.

Cea mai buna solutie in cazul in care se doreste incalzirea unor spatii mari sau a unor cladiri unde se desfasoara activitati intermitente ori unde activitatea are loc doar pe anumite portiuni, este incalzirea cu panouri radiante IRC , adica cea cu panouri radiante in infrarosu. Deasemenea, aceste panouri sunt printre cele mai economice si economice metode incalzire.

Prin functionarea acestor panouri se poate asigura un excelent confort termic si care se limiteaza la suprafetele si la perioadele in care spatiul necesita incalzire.

Prin aceasta metoda de incalzire consumurile de energie sunt adaptate la strictul necesar si astfel tot ceea ce inseamna cost cu incalzirea este substantial diminuat.

Atunci cand incalzirea se face cu panouri radiante cu infrarosu, este important sa se repartizeze judicios aceste panouri in cadrul spatiului existent , in asa fel incat sa se asigure incrucisarea optima a tuturor fluxurilor de caldura pentrua avea la final un confort termic foarte placut.

In ceea ce priveste spatiul industrial, cea mai mare provocare este aceea de a incalzi cladiri care sunt deschise catre exterior sau aceea de a incalzi anumite posturi aflate izolat unul de celalalt si intr-un volum mare iar toat acest mod de incalzire rationalizeaza concumul energetic.

Un alt caz specific il reprezinta acela al salilor de sport si asta deoarece in acest caz este mai complicat sa se puna in aplicare sistemul de incalzire deoarece aceste Sali de sport au un anumit gdar de izolare din punct de vedere termic al cladirii. In aceste spatii, se poate afirma ca sistemele de incalzire folosite in mod traditional, adica cele cu aer cald sau conventie, sunt neadaptate acestui tip de spatiu in care evident sunt mari pierderile de caldura.

Un alt caz particular il reprezinta cel al bisericilor , acestea reprezentand chiar o provocare din punct de vedere al incalzirii. In astfel de institutii, provocarea consta in a incalzii incaparea pe o perioada scurta in timp adica una pana la doua ore iar asta ocazional . Trebuie sa se tina cont si de faptul ca exista constrangeri si din punct de vedere al volumului si al inaltimii cladirii care sunt deosebite si in acelasi timp, importante.

Panourile radiante in infrarosu fac fata si in cazul incalzirii spatiilor care au activitate intermitenta precum si la incalzirea teraselor si a spatiilor exterioare acoperite.

Concluzionand, dintre avantajele incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu sunt de mentionat:

  • Caldura obtinuta instantaneu, fara pre-incalzire;
  • Confort inclusiv din punct de vedere al silentiozitatii;
  • Costuri reduse de exploatare.

Comments are closed.