Opt nou-născuți au murit în noaptea de luni spre marţi într-un incendiu izbucnit la o maternitate din Algeria

Opt nou-născuți au murit în noaptea de luni spre marţi în urma unui incendiu izbucnit la o maternitate din Algeria. Alţi 11 copilași şi peste 130 de maturi au fost evacuați în urma unei misiuni de salvare.

mamaplus

Incendiul puternic a izbucnit la ora 3:50, într-o maternitate din Oued Souf, în nord-estul Saharei algeriene, a anunţat căpitanul Nassim Bernaoui, potrivit AFP.

„Deplângem, din nefericire, moartea a opt bebeluşi, unii arşi şi alţii asfixiaţi de fum”, a declarat el, prezentând condoleanţele sale şi ale guvernului către familiile victimelor.

La fața locului au fost îndreptate zeci de camioane, pentru a stinge focul. Potrivit autorităţilor, cauzele incendiului nu sunt cunoscute deocamdată.

Televiziunea algeriană a transmis că preşedintele Noureddine Bedoui a cerut deschiderea de urgenţă a unei anchete şi l-a trimis la faţa locului pe ministrul sănătăţii, Mohamed Miraoui. Este al doilea incendiu care afectează maternitatea din Oued Souf în ultimele 18 luni. În mai 2018, flăcările au cauzat însă doar pagube materiale.

Comments are closed.