Esarfa si evolutia ei ca accesoriu

Sunt prezente la orice fel de eveniment. Sunt prezente la gat sau la incheietura mainii. Sunt legate uneori de toartele gentilor, la glezna sau in loc de curea sau cordon. Acestea sunt esarfele. O prezenta viu colorata si de texturi diferite, pliabile pe orice fel de anotimp si oricand gata sa ofere o nota distinctiva unei toalete.

Dar cine au fost cei care au purtat esarfe pentru prima data?

esarfe

Experitii istorici ne informeaza ca esarfele erau facute din panza sau stofa si marcau rangul razboinicilor Imperiului Chinez Cheng.

Era de neconceput ca in Imperiul Roman sa nu se stie de esarfa. Si aceasta nu este o gluma. In Roma antica esarfa era liniara si romanii o foloseau pentru a se sterge pe fata sau pe gat. Cu timpul, aceasta s-a transformat in obiect de vestimentatie pe care il purtau in jurul gatului sau drept curea. Femeilor romane le-a placut acest accesoriu si l-au adoptat. Astfel, esarfa a ajuns sa fie asociata cel mai des, la vestimentatia feminina. In Evul Mediu, esarfa apare sub forma unui sac in care se purta cimpoiul, ea fiind folosita de catre cantaretii pelerini.

Diversele materiale din care sunt confectionate, fac din esarfe un accesoriu vestimentar care da eleganta si un aer sofisticat, asta si datorita faptului ca este flexibila si atrage privirile prin colorit si textura materialului. Croiala unei esarfe este multipla, de la modelul batic si pana la esarfa lunga. Ca si accesoriu, este definitoriu si categoric, vorbeste multe despre persoana care o poarta si completeaza cromatic personalitatea.

Ca si multe accesorii de imbracaminte, esarfa are o traditie bogata. Croielile si imprimeurile esarfelor au reflectat moda anilor in care s-au purtat, respectand in fond, complexitatea ei ca si accesoriu la o toaleta pe care o completeaza stilistic.

Echipa firmei Grand Prix din Miercurea Ciuc considera ca esarfa este un accesoriu de vestimentatie ce nu ar trebui sa lipseasca din garderopa nici unei femei. Bazandu-se pe acest principiu, cat si pe traditia esarfei in istoria modei, cei de la Grand Prix au o oferta generoasa de esarfe confectionate din matase sau bumbac care se preteaza a fi asortate la fel si fel de tinute.

Va puteti bucura de foarte multe optiuni in alegerea dumneavoastra in ceea ce priveste esarfele care va vor completa tinuta sau care pur si simplu va va tine de cald. Cu siguranta, o sa fiti multumiti de ceea ce gasiti la Grand Prix, indiferent ca sunteti femeie sau barbat. S-a vazut in istorie, ca de fapt, barbatii au fost primii care au folosit acest accesoriu vestimentar.

 

Comments are closed.