Carucioare bebe – tot ce este mai bun pentru micuti

carucioare bebe

Venirea pe lume a unui copil presupune o schimbare majora in viata parintilor. Acestia sunt pusi in fata unor decizii destul de importante, care sa asigure atat binele lor, cat si al bebelusilor. Parintii vor cauta sa aleaga tot ce este mai bun pentru micutul lor, incepand de la articole vestimentare, jucarioare si pana la accesorii pentru siguranta si protectie.  Insa cand vine vorba de alegerea carucioarelor pentru bebe, desi pare un lucru simplu si chiar distractiv, ii pune in dificultate pe majoritatea parintilor.

Ce trebuie luat in considerare inainte de alegerea carucioarelor pentru bebe

In zilele noastre, pe piata exista o gama varianta de carucioare bebe, care face alegerea unuia de catre parinti si mai dificila.  Acestia trebuie sa tina cont de anumite aspecte inainte de a alege culorile sau modelul carucioarelor.

In primul rand, siguranta bebelusului este esentiala iar centurile de siguranta joaca un rol foarte important(fie ca este vorba de cea in 5 puncte sau de cea in 3 puncte). Sistemele de siguranta ale carucioarelor pentru bebe ar trebui sa fie usor de manevrat pentru parinti si dificil de desfacut pentru micuti.

Conteaza la fel de mult cat de usor se pliaza sau cat de mic se face, pentru a ocupa mai putin spatiu de depozitare, lucru extrem de important pentru parinti cand vine vorba de transport. Manevrabiliatea unui carucior este un aspect destul de important si util mamicilor, carucioarele mai usoare fiind mai o alegere mai buna.

Materialele din care sunt confectionate carucioarele pentru bebelusi reprezinta un aspect pe care parintii ar trebui sa il aiba in vedere, deoarece pielea bebelusilor este foarte sensibila.

Si nu in ultimul rand, caruciorul ales trebuie sa garanteze confortul micutului, acesta sa se simta in largul lui in timpul plimbarilor sau somnului.

 Tipuri carucioare bebe

Magazinul Mamicilor ofera o gama variata de carucioare bebe de unde parintii le pot alege pe cele ideale pentru micutii lor.

Carucioare bebe clasice sunt in general cele folosite pentru nou nascuti, datorita faptului ca ofera mai mult spatiu; sunt practice, cu rotile mari, insa destul de greu de transportat.

Carucioare bebe tip umbrela( denumite asa din cauza manerelor curbate, tip umbrela) sunt cele mai usoare, pot fi rapid pliate si sunt usor de transportat, perfecte pentru plimbari scurte.

Carucioare bebe 3 in 1 formate din caruciorul propriu-zis, landou si scoica de masina, reprezinta o investie de lunga durata, putand fi folosit de la nastere si pana la cel putin 3 ani.

Carucioarele 2 in 1 cu landou sau scoica de masina sunt usor de adaptat si sunt o varianta ideala pentru primii ani din viata micutului.

Carucioare bebe sport sunt preferate de parinti pentru simplitatea si eficeinta lor , manevrabilitatea usoara si pot fi folosite de la nastere si pana cand micutul va dori sa mearga in picioare.

Comments are closed.