Viali Chim Targu Mures – amalgamul produselor chimice de calitate!

Ai nevoie de produse chimice variate, baze ori acizi, oxizi sau cianuri, sulfati sau anoizi?

Cauti o firma serioasa cu care sa poti colabora in conditii optime?

Poti opta pentru Viali Chim, firma din Targu Mures ce le ofera clientilor sai multiple produse chimice de calitate!

Viali

Cu o experienta de 8 ani in domeniu, Viali Chim se poate mandri cu o paleta larga de oferte, la cele mai bune preturi: anhidrida cromica, cianura de potasiu, acid boric, azotat de sodiu, azotit de sodiu, hidroxid de sodiu, stanat de sodiu, bicromat de potasiu, cianura de sodiu, cianura de cupru, cianura de amoniu, cianura de zinc, cianura de cadmiu, oxid de cadmiu, pirosulfit de sodiu, sulfat de nichel, stanat de sodiu, sulfit de sodiu, dar si anoizi (zinc, cupru, alama).

Aceste substante sunt folosite cu succes in tehnologii pentru acoperiri metalice de suprafata precum degresarea, decaparea, zincarea, cadmierea, cuprarea, argintarea, vopsirea, prelucrarea aluminiului, etc.

Hidroxidul de sodiu

Este mult mai cunoscut sub numele de soda caustica sau lesie. Se gaseste in stare de agregare solida, culoarea alba si formula chimica NaOH.Viali 1

Hidroxidul de sodiu este o baza tare, ce se dizolva usor in apa, reactia avand loc cu degajare de caldura. Reactioneaza cu dioxidul de carbon din aer, formand carbonat de calciu, acesta fiind si motivul pentru care este pastrat in vase bine inchise ermetic. NaOH este cunoscut ca fiind o baza tare, ce inlocuieste in saruri bazele mai slabe.

Cea mai mare utilizare o are in industrie, unde se foloseste ca solvent apos in combinatie cu hidroxidul de potasiu. NaOH este folosit la obtinerea celulozei si hartiei, din lemn sau paie, dar si la obtinerea produselor chimice si a materialelor plastice.

Se utilizeaza cu succes si la:

-fabricarea sapunului, a detergentilor si a colorantilor

-sinteza unor fibre textile artificiale

-mercerarea bumbacului, rafinarea chimica a uleiului alimentar

-obtinerea aluminiului (fabricarea bauxitei)

-sinteza chimica a fosfatului de natriu, a sulfitului de natriu, a aluminatului de sodiu, dar si a hipocloritului de sodiu.

-producerea apei demineralizate, reglementand PH-ul si regenerand schimbul de ioni

-producerea placilor conductoare in electronicaViali 2

-tratarea placilor de cupru pentru producatorii de modele

-curatarea recipientilor din metal inoxidabil si otel, ori in indepartarea colorantilor.

Hidroxidul de sodiu are o mare utilizare si in industria agro-alimentara, fiind folosit la curatarea instalatiilor, la modificarea amidonului, ca aditiv alimentar ori ca regulator de aciditate.

In ultimii ani s-a folosit cu succes la stocarea energiei solare in forma chimica, reactia dintre sodiu si apa fiind una puternic exoterma. Diluat inca o data, NaOH se utilizeaza pentru producerea energiei solare, pentru evaporarea apei si revenirea la starea initiala.

Tehnologii pentru acoperiri metalice de suprafata

Pregatirea suprafetelor materialelor metalice consta in mai multe etape, ca prelucrarea mecanica, degresarea sau decaparea.

Pregatirea include totalitatea operatiilor ce vor inlatura total urmele de fondanti si zgura de la turnare, a oxizilor de diferite proveniente, a depunerilor metalice anterioare, a grasimilor, ori a vopselelor. Metodele se aplica diferentiat, luandu-se in considerare natura si starea suprafetei metalului de baza, dar si  natura impuritatilor si tolerantele admise.

Prelucrarea mecanica se face prin operatii de rectificare, lustruire ori sablare. Se efectueaza pentru indepartarea de pe suprafata materialelor metalice a straturilor groase de impuritati formate din oxizi, saruri, urme de impuritati metalice de la turnare sau tratamente anterioare. Prin rectificare se indeparteaza stratul superficial, asigurandu-se o nivelare bună a suprafetei. Slefuirea se face cu ajutorul unor materiale abrazive, ca panza sau hartia abraziva de diferite granulatii. Se mai folosesc perii metalice si pilele pentru straturi groase de impuritati. In cazul pieselor din metale neferoase, nu pot fi utilizate intotdeauna procedeele mecanice de curatare, presiunea foarte mare exercitata putand duce la deformarea acestora. Lustruirea duce la finisarea superioara a suprafetelor, prin reducerea rugozitatii.

Daca se doreste ca suprafata metalica sa fie asperizata si durificata, atunci se impune si efectuarea operatiei de  sablare, prin care suprafata metalica este bombardata cu un jet de nisip curat si uscat ori cu alice de otel cu diametru mic, folosind aerul comprimat. Prin sablare se obtine o suprafata curata, ce confera o aderenta speciala.Viali 3

Degresarea este procesul fizico-chimic de inlaturare a grasimilor de pe suprafata pieselor ce urmează a fi protejate anticoroziv prin acoperire. Aceste grasimi pot fi de origine animala, vegetala ori minerala. In functie de mijloacele utilizate, degresarea poate fi chimică, electrochimică sau cu ultrasunete.

Metoda chimica implica folosirea unor solventi organici ori a unor solutii organice alcaline. Degresarea chimica in solvenţi organici se face inaintea oricarei alte degresari, cand se inlatura partial grasimile animale si vegetale solubile.
Degresarea alcalina permite saponificarea grasimilor neminerale si inlaturarea lor prin spalare. Uleiurile si grasimile minerale ce nu pot fi saponificate sunt emulsionate si dispersate prin intermediul agenţilor tensioactivi (fosfati, sulfonati, etc).

Decaparea se realizeaza in solutii alcaline, acide ori electrochimic.

De calitatea acestor trei operatii preliminare de pregatire a suprafetelor metalice depinde comportarea materialelor la coroziune, dar si calitatea stratului depus in urma procesului de protectie anticoroziva.

Firma Viali Chim le ofera de asemenea clientilor sai utilaje, instalatii si echipamente diverse.

Orice produs chimic iti doresti, il primesti in cel mai scurt timp, doar in baza unei comenzi prealabile!

Viali Chim Targu Mures – amalgamul produselor chimice de calitate !

Comments are closed.