Tensionari recomandate pentru utilizarea corecta a accesoriilor pentru gater

1000x200_logo_metamobPanzele pentru ferastrau cu panglica pentru debitat busteni cu dinti stelutati sunt panze la care pe varful dintilor se aplica un aliaj numit stelit pe baza de cobalt avand o rezistenta marita la uzura. Aceasta caracteristica face acest echipament potrivit pentru sectionare bustenilor spre a fi pregatiti pentru prelucrare in centre special amenajate, denumite gatere.

Tensionari recomandate de specialisti pentru o utilizare cat mai corecta

Metamob va pune la dispozitie echipamentele necesare pentru pregatirea lemnului precum si aceste panze panglica dinti stelitati debitat busteni care sunt esentiale pentru optimizarea muncii dumneavoastra. Inca din anul 1997 de cand ne aflam pe piata ne-am concentrat pe diversificarea accesiilor destinate gaterelor, astfel incat sa puteti gasi tot ceea ce aveti nevoie pentru a va usura munca.

Desigur, aceste accesorii se caracterizeaza prinr-o calitate deosebita, astfel incat sa reuseasca sa raspunda chiar si celor mai inalte exigente. Pe site-ul nostru www.metamob.ro veti putea gasi toate informatiile pentru a ne cunoaste mai bine dar si despre accesoriile pe care le comercializam.

Despre aceste panze panglica dinti stelitati debitat busteni este esential sa mentionam ca in momentul utilizarii este nevoie de o tensionare corespunzatoare pentru a se putea utiliza in cele mai bune conditii. Acest lucru este esential pentru a se putea realiza taieturi drepte, uniforme, in special pentru lemn subtire sau gros. Va recomandam sa tensionati aceste panze panglica dinti stelitati debitat busteni intre 15.000 – 20.000 psi pentru o panza uzuala din otel – carbon. Cu toate acestea pentru panzele bimetalice si cele placate cu carburi sunt mult mai dure decat cele din otel – carbon, astfel incat, pentru modele realizate din acest material recomandam o tensiune cuprinsa intre 25.000 si 30.000 psi.

Motive pentru care este necesara o tensionare cat mai mare si corecta

Cu cat tensiunea este mai mare cu atat devine mai rigida si scade tendinta de a devia taietura, acesta fiind unul dintre motivele principale si evidente pentru care recomandam tensiuni atat de ridicate. Tensiunea maxima necesara este este ceruta de taierea maxima realizata, de exemplu taierea unor piese din lemn cu esenta tare sau busteni cu inaltime maxima. Toate aceste panze panglica dinti stelitati debitat busteni necesita o tensionare mare pentru a putea optimiza modul de taiere al bustenilor la gater.

Pentru a determina daca tensiunea setata este una optima se recomanda sa se utilizeze un tensiometru. Acesta va indica valoarea si veti putea determina daca valoarea este corecta. Desi unii specialisti in domeniu afirma ca o tensionare mare duce la uzura mai rapida a acestor accesorii, tinem sa va contrazicem intrucat, dupa cum am mentionat mai sus, pentru a putea realiza taieri cu o precizie ridicata, tensionarea este cel mai important factor.

Metamob va sta la dispozitie cu accesorii de inalta calitate

Metamob va pune la dispozitie astfel de panze panglica dinti stelitati debitat busteni de calitate superioara dar si recomandari oricand aveti nevoie. Pentru a comanda aceste accesorii pentru gater nu trebuie decat sa ne contactati prin intermediul datelor de contact pe care le-am pus la dispozitia dumneavoastra pe site-ul nostru www.metamob.ro.

Comments are closed.