Tancuri de racire lapte

tancuri de racire lapte

Laptele este unul dintre alimentele de baza in alimentatia unui om, fiind usor de asimilat. Acesta contine o multime de nutrienti. Un pahar de lapte contine aproximativ o treime din cantitatea de calciu necesara zilnic unei persoane.

Importanta tancurilor de racire a laptelui

Inainte de a ajunge laptele in magazine, pentru al putea noi cumpara, acesta are un drum lung de parcurs. Fermierii au mult de lucru pentru a pastra laptele in cele mai bune si igienice conditii. Dupa ce este muls, laptele este indicat sa fie depozitat in tancuri de racire a laptelui, deoarece acesta trebuie racit in maxim trei ore, la temperatura de 3 grade Celsius, indiferent de temperatura mediului ambiant, in primul rand pentru a se raci mai repede si a fi impiedicata dezvoltarea microorganismelor si desigur, pentru conservarea calitatii.

Tancurile de racire a laptelui  se gasesc intr-o gama foarte larga, in functie de nevoile agricultorilor. Pentru ferme mici, cu animale mai putine care dau lapte  sunt tancurile de racire cu capacitati mai mici, iar pentru fermele mari sunt tancurile cu capacitati mai mari de depozitare. Gasiti tancuri de racire a laptelui cu capacitati cuprinse intre 5 si 300 de litri, iar dumneavoastra doar trebuie sa alegeti modelul care va convine cel mai mult.  Materialele folosite cel mai des pentru construirea tancurilor de racire a laptelui sunt aluminiul si inoxul.

 Tipuri de tancuri de racire a laptelui

  • Tancuri deschise cu evaporare directa
  • Tancuri de racire inchise, cu evaporare directa
  • Sisteme de racire instantanee
  • Racitoare deschise sau inchise, cu banca de gheata

 

 

 

Atunci cand vreti sa cumparati un tanc pentru racirea laptelui trebuie sa tineti cont de cateva criterii. In primul rand trebuie sa stiti care este productia de lapte obtinuta zilnic in ferma si numarul de mulsori care va fi stocat in tancul de racire a laptelui. Un alt lucru important este temperatura care este in incaperea in care va fi depozitat tancul de racire. Dupa acest criteriu tancurile au fost impartite in trei clase : A, B si C. Cele de la clasa A sunt cele mai performante, putand mentine temperatura laptelui la 4 grade Celsius cand mediul ambiant este la temperatura de 38 de grade si pana la 43 de grade Celsius. Cele de la clasa B mentin laptele la temperatura ideala, cand temperatura ambientala este intre 32 si 38 grade, iar cela de la clasa C fac acest lucru cand temperatura este intre 25 si 32 grade Celsius. Un alt criteriu de care trebuie sa tineti cont este in cat timp doriti sa se raceasca laptele. Dupa acest criteriu tancurile de racire a laptelui sunt impartite in patru clase, cu intervalul de racire intre 2 si 3 ore jumatate.

O firma care pune la dispozitia clientilor tancuri de racirea laptelui de toate modelele este Ideal-shoping. Pe site-ul : www.ideal-shoping.ro veti gasi toate modelel de tancuri de racire a laptelui, cu informatiile de care aveti nevoie. Pentru orice nelamuriri contactati-I pe cei de la Ideal-shoping.

Comments are closed.