Sughițul se repetă de mai multe ori pe minut și crează disconfort? Noi îți spunem cum să scapi de acesta

Sughițul reprezintă o reacție involuntară la nivelul diafragmului, care este cauzat de niște iritații ale aparatului digestiv.

„Sughiţul se produce la nivelul diafragmului. El poate dura o perioadă scurtă de timp sau o perioadă mai îndelungată și este des întâlnit la copiii sugari. De obicei, la sugar, pentru a-l calma, se dau câteva picături de lămâie. Trebuie să fim atente după ce mănâncă, deoarece el înghite odată cu laptele foarte mult aer şi atunci din acest motiv se poate declanşa acest reflex. Trebuie să avem grijă să-l ţinem un pic în sus şi să-l masăm pe spate, pentru a elimina aerul.” (Sorina Chitic, medic de familie)

În cazul adulţilor, „sughiţul poate fi din cauza ingestiei de aer. De asemenea, şi la cei care consumă alcool se poate declanşa acest reflex. De asemenea, sughițul poate apărea și de la stres. El poate să fie şi expresia unor afecţiuni ale sistemului nervos central.

Cum te oprești din sughiţat?

Deși sughițul dispare de la sine, te poate ține câteva minute bune sau chiar ore, lucru care devine de-a dreptul enervant atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău.

Cea mai bună metodă este ținerea respirației, cu înghițituri mici sau dacă apeși cu palma pe abdomen.

Comments are closed.