Seminte rosii: sanatate in propria ta gradina

seminte rosii

Sunt o multime de argumente pro plantarii acasa a legumelor, mai ales a acelor legume pe care obisnuiti sa le consumati zilnic, precum sunt rosiile. Legumele vandute din comert, cel putin o buna parte dintre ele, sunt crescute cu ajutorul pesticidelor precum si a altor ingrasaminte sau substance care pot fi toxice pentru organism. In plus, atunci cand le cumparati din magazin, din cauza felului in care au fost crescute, e posibil sa nu aiba toate vitaminele pe care in mod normal legumele le au. Rosiile sunt unele dintre cele mai importante legume, care nu ar trebui sa lipseasca  din alimentatia zilnica a nimanui, de aceea daca va place gradinaritul, este bine sa cumparati seminte rosii si sa le cultivati singuri.

Ce trebuie de stiut despre semintele de rosii

In primul rand, este foarte importanta locatia unde veti incepe sa plantati semintele. In functie de tipul de sol, puteti alege intre sere, solarii, rasadnite ingropate, rasadnite amplasate pe platforme de gunoi calde sau semicalde, cuburi nutritive sau sapate in camp. Perioada cea mai potrivita pentru insamantare depinde foarte mult de locul unde seminte rosii vor fi impamantate. Insamantarea poate incepe in general pe la sfarsitul lunii la ianuarie, cu conditia sa puteti impune lumina si caldura corespunzatoare germinarii. Tineti cont de faptul ca in aceasta perioada, lumina naturala este doar de cateva ore, asa ca va fi necesar sa le asigurati semintelor de rosii o lumina artificiala corespunzatoare.

Detalii despre seminte rosii: cum se cultiva

Adancimea in care veti sapa pentru a depune semintele de rosii, trebuie sa fie de 2 sau de 3cm, nu mai mult decat atat. Veti avea nevoie de paturi germinative care sa asigure cresterea si dezvoltarea sanatoasa a rosiilor. Atunci cand le veti semana in gradina, sa le dispuneti pe randuri si coloane, pastrand o mica distanta de doar cateva centrimetri intre semintele rosii dispuse pe acelasi rand.

Beneficii seminte de rosii si ale legumelor

Dupa cum spuneam si mai devreme, rosiile sunt printre cele mai sanatoase legume. Rosiile au putine calorii si aproape toate vitaminele si mineralele esentiale necesare unui organism sanatos. Rosiile ajuta la mentinerea calitatii pielii, protejand-o impotriva radiatiilor uv si incetineste procesul de imbatranire a pielii; rosiile ajuta la intarirea oaselor; rosiile reduc riscul de cancer, datorita betacarotenului si a licopenului, antioxidanti foarte importanti, care combat efectele radicalilor liberi asupra celulelor sanatoase; rosiile ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, mentinand un bun nivel al glicemiei; vitamina a din rosii imbunatateste vederea si poate preveni afectiunile vazului; rosiile ajuta la mentinerea unui par sanatos, stralicitor si rezistent; rosiile previn afectiunile renale si biliare; rosiile pot reduce intensitatea durerilor cronice, precum durerile de artrita; si nu in ultimul rand, rosiile vor ajuta la scaderea i ngreutate, deoarece contin o mare cantitate de fibre si de apa, sporind astfel metabolismul.

Puteti sa comandati seminte rosiide pe acest site online  www.seminte-ingrasaminte-turba.ro  dar si alte tipuri de seminte legume, precum si ingrasaminte naturala pentru plante sau pesticide bio.

Comments are closed.