Marmura- un spectacol al grandorii

Marmura este o roca. O roca metamorfica despre care putem spune ca in timp a nascut pasiuni si drame in drumul ei din cariera pana la constructia finala.

Densitatea si duritatea marmurei precum si granulatia foarte fina care permite lustruirea intr-un mod foarte usor, a dat rezultate spectaculoase in intreaga lume prin constructiile si operele de arta facute din acest material deosebit. Marmura este un material relativ fragil, destul de scump, dar in acelasi timp spectaculos.

marmura

Avand o diversitate mare de impuritati, culoarea marmurei este data de acestea si de nervurile care o brazdeaza. De la marmura alba pana la cea neagra, care au suprafete unicolore, pana la verde sau rosu cu nervuri mari de culoare alba, spectrul coloristic al acestui material este variat de la colorituri discrete pana la nuante tari.

Faptul ca marmura are o granulatie fina, permite ca prin slefuire sa se obtina un finisaj cu un luciu deosebit care pune in valoare atat culoarea de baza, cat si nervurile.

Continutul de calcit din marmura ii confera un indice de refractie scazut, ceea ce permite luminii sa patrunda mai adanc in piatra inaintea dispersarii lui in  afara, ceea ce da personalitate matarialului si il face sa para privitorilor, viu.

Una dintre cele mai mari creatii ale umanitatii este Taj Mahal, bijuteria artei mogule. Palatul este construit din marmura alba de Rajasthan si in functie de momentul zilei, rasarit sau apus, marmura reflecta nuante si culori spectaculoase ce confera constructiei caracteristica unui paradis pe pamant.

Granitex International din Oradea, este una din companiile care furnizeaza celor ce doresc, placi de marmura de diferite culori. Este important de mentionat ca, echipa de la Granitex International, pe langa comercializarea acestor placi de marmura, ofera si servicii de debitare, prelucrare si montaj. Oferta este diversificata si contine placi de marmura de diferite culori, de calitate superioara si care se pot folosi in orice fel de constructie.

Achizitionarea de pietre naturale, precum este marmura, este o alegere buna in amenajarea interioara sau exterioara si prin firma Granitex International, clientul are posibilitatea de a alege ce isi doreste pe gustul si preferintele lui.

Marmura a fost si va ramane un material cu totul si cu totul special, avand calitati deosebite si un aspect spectaculos, indiferent ca vorbim de constructii sau opere de arta.

 

Comments are closed.