Oferiti echipamente de protectie angajatilor dumneavoastra

echipamente de protectie

Din cele mai multe statistici ce privesc incidentele si accidentele petrecute la locul de munca constatam faptul ca majoritatea dintre accidente puteau fi evitate daca respectivele persoane ar fi avut echipamente de protectie adecvate. Astfel, noi, cei de la Facility Distrib dorim sa punctam in mod corect si concret importanta pe care echipamentele de protectie o au mai ales in cazul sigurantei persoanelor ce lucreaza in domenii de risc, asa cum sunt cele industriale, constructii dar si in uzine si turnatorii.

Cele mai importante echipamente de protectie, manusile

In primul rand, desi poate parea oarecum inutile, cele mai eficiente echipamente de protectie sunt manusile. Cele mai multe rani apar la nivelul degetelor si a mainii in general. Purtarea unor manusi pentru protejarea mainilor reduce cu pana la 75% riscul taieturilor si a zgarieturilor. Poate pot parea inofensive aceste zgarieturi, insa dat fiind mediul care este plin de praf si de particule, infectarea unei rani este mult mai posibila.

De asemenea, manusile sunt esentiale in cazul persoanelor care lucreaza sub tensiune sau in domeniul curentilor de inalta putere. Aceste manusi au proprietati excelente de izolare electrica. Astfel, aceste echipamente de protectie permit unei persoane sa lucreze fara nici o problema chiar si la tensiuni de oridinul zecilor de kilovolti.

Tot in categoria manusilor, putem evidentia importanta acestor echipamente de protectie in industria alimentara. Ar fi cam neplacut sa stiti ca in aluatul painii pe care o consumati pot fi gasite diferite elemente straine, cum ar fi unghii, fire de par sau si mai rau, corpuri straine. Rolul pe care echipamentele de protectie, dar si masurile de siguranta a muncii le au sunt esentiale. In orice companie producatoare de bunuri alimentare, normele de igiena sunt respectate cu strictete maxima. Tocmai pentru a evita sitatuatii nedorite. Astfel, angajatii sunt obligati sa poarte echipamente de protectie complete ce include plase de par si bonete, masti pentru fata, halate speciale, manusi dar si incaltari speciale.

Rolul unor echipamente de protectie

In general putem spune despre aceste echipamente de protectie ca au un dublu-rol, acela de a proteja angajatul, dar si cel de a proteja produsul. Cea din urma functie aplicandu-se in mod direct industriei alimentare. Din acest motiv nerespectarea normelor de siguranta pot cauza atat incidente foarte grave ce se pot solda cu victime, dar si contaminarea produselor daca vorbim despre industria alimentara.

Indiferent de explicatiile pe care angajatorul vi le poate da, dumneavoastra, in calitate de angajat aveti dreptul de a primi toata gama de echipamente de protectie de care aveti nevoie pentru a va desfasura activitatea in conditii depline de siguranta. Refuzul angajatorului de a va oferi astfel de echipamente, in conditiile in care aveti un contract legal de munca, poate fi denuntat fara nici o problema catre autoritatile locale de protectia muncii.

Facility Distrib se implica prin gama de echipamente de protectie pe care v-o ofera, pentru imbunatatirea conditiilor in care angajatii isi desfasoara munca. Siteul nostru, www.facilitydistrib.ro va sta la dispozitie pentru a ne contacta si a solicita oferte sau lamuriri. Va asteptam!

Comments are closed.