Metamob – panza panglica dinti stelitati pentru debitarea bustenilor

Impreuna cupanza panglica piatra, noroiul si partile animale, lemnul a fost unul dintre primele materiale prelucrate de oameni. Analizele microscopice asupra uneltelor Musteriene din piatra  folosite in Neandertal arata ca multe dintre ele erau folosite pentru prelucrarea lemnului. Dezvoltarea societatii a fost in stransa legatura cu dezvoltarea acestor tehnici de prelucrare a celor patru materiale expuse mai sus.

Cele mai recente descoperiri reprezinta sulite prelucrate din lemn, in Germania, acestea fiind folosite pentru a vana. Uneltele din silex au fost folosite pentru sculptura. Inca din Neolitic au fost descoperite anumite vase din lemn sculptate, in zona Linear Wells si in Eythra. In epoca bronzului, prelucrarea lemnului duce la realizarea unor cosciuge din lemn si a unor scaune pliante. Situl arhiteologic in Germania de la Fellbach-Schmieden reprezinta locul unde au fost gasite statui de animale din lemn, statui ce dateaza din epoca fierului.

Chinezii si egiptenii sunt doua dintre civilizatiile antice care au cochetat o buna perioada de timp cu prelucrarea lemnului. Aceasta activitate este descrisa in multe desene antice egiptene, iar o cantitate considerabila de mobilier a fost pastrata in mormintele unor faraoni (Scaune, mese, paturi, dulapuri etc.). Pentru prelucrarea lemnului, egiptenii foloseau cuprul, abia mai tarziu fiind folosit fierul. Uneltele de prelucrare a lemnului erau asemanatoare daltilor sau fierastraielor din prezent. Egiptenii antici inventeaza arta de fatetare prin intermediul unor lacuri de finisare, de natura animala.

Firma Metamob, cu sediul in Satu Mare, s-a infiintat in anul 1994. Principalul obiectiv al firmei este acela de a indeplini toate cerintele si exigentele clientilor sai din domeniul sculelor pentru prelucrarea lemnului. Din anul 1997, firma s-a specializat in dezvoltarea panzelor de debitat busteni, panzelor de fierastraie mobile si pentru panzele de gater. Personalul calificat ofera clientilor sai solutii personalizate, adaptate oricarui tip de cerinte si nevoi ale clientilor. La nivel national, firma Metamob este una dintre cele mai cunoscute si apreciate din domeniul producerii de panze pentru fierastraie panglica.

Fierastraul panglica pentru debitat busteni este un utilaj al carui scop este acela de a taia trunchiurile copacilor. Aceste masinarii pot debita busteni cu diametru de pana la 1100 de mm, iar pasul dintilor lamei de fierastrau trebuie sa fie adecvat pentru fiecare esenta de lemn in parte.

Controlul acestui sistem se face in mod computerizat, reglajul inaltimii de taiere putand fi controlat de un programator de cota care poate memora mai multe grosimi diferite. Operatorul unui astfel de echipament de debitare are posibilitatea de a controla intreg procesul de debitare cu mare usurinta.

Panza panglica cu dinti stelitati pentru debitatul bustenilor , produsa si comercializata de firma Metamob este ideala pentru acest tip de fierastrau prezentat mai sus. Panza panglica este realizat dintr-un material foarte rezistent la incovoiere si este tratat cu substante speciale pentru a preveni coroziunea si pentru a prelungi durata de viata a dintilor.panza panglica

Atat pasul dintilor cat si dimensiunile panzei panglica vor fi stabilite impreuna cu clientul, pentru ca acesta sa beneficieze exact de ceea ce are nevoie in activitatea sa de prelucrare a lemnului.

Puteti citi un articol interesant despre panourile publicitare accesand link-ul urmator http://www.articolebiz.ro/?p=3704 .

Comments are closed.