Masini de fum de la Sound Stil

Masini de fum de la Sound StilMasini de fum sunt dispozitive ce folosesc un amestec supraincalzit de glicol si apa pentru a realiza alimentarea cu ceata sau fum. Astfel de aparate sunt folosite pentru aplicatii de divertisment, dar exista si aparate generatoare de ceata si pentru uz personal. Este indicat sa se foloseasca intotdeauna ceata lichida oferita de producator. In cazul in care este folosit un alt produs, exista riscul de a provoca stricaciuni aparatului, datorita supraincalzirii din timpul functionarii.

Daca doresti sa achizitionezi masini de fum iti recomandam sa apelezi cu incredere la produsele comercializate de binecunosctuta firma din Brasov, Sound Stil.

Masini de fum – ce sunt ele?

 

Masinile de fum greu se pot clasifica in doua mari categorii: cele care folosesc doar gheata carbonica (gheata uscata sau dry-ice, din engleza) si apa incalzita si cele care folosesc si un lichid de fum, de regula un glycol mai special.

Masinile din prima categorie sunt folosite pentru a acoperit suprafete de mai mici dimensiuni si pentru un volum limitat de fum, dar vorbim doar de fum greu, fum care nu se ridica de la sol si nu implica nevoia de exhaustare.

Masinile care folosesc glycol produc un fum bogat in cantitati impresionante, dar acesta este racit pentru a deveni greu si pentru a ramane la sol. Cum este racit? Prin diverse metode, fie cu gheata carbonica, fie prin etaje de refrigerare bazate pe freon.

Masini de fum – mod de functionare

 

Aparate de ceata refrigerata sunt realizate pentru a crea nori grosi de ceata. La inceput norii se afla la nivelul solului, iar pe parcurs ce se ridica, ceata se risipeste. Aceste efecte sunt de obicei realizate cu ajutorul zapezii carbonice, a azotului lichid sau, mai nou, cu ajutorul aerului lichid.

Prin incalzirea apei intr-un recipient adecvat si apoi prin adaugarea uneia sau mai multor bucati de gheata carbonica se realizeaza fum. Deoarece la temperatura si presiunea standard dioxidul de carbon este un lichid instabil, acesta produce instantaneu un gaz, condensand vaporii de apa si creand o ceata alba, groasa.

Azotul lichid este folosit pentru a crea efectul de ceata falsa intr-un mod similar ghetii carbonice. Un astfel de aparat incalzeste apa in punctul de fierbere sau in apropierea acestuia, Masini de fum de la Sound Stil1creand abur si crescand umiditatea dintr-un recipient inchis. Cand azotul lichid este pompat in recipient, umiditatea condenseaza rapid, creand o ceata alba groasa.

Aerul lichid este o alternativa la utilizarea azotului lichid in generarea efectul de ceata falsa. Aerul lichid este compus din N2 si O2 amestecate, in proportie de 79% azot si 21% oxigen, si este stocat in cilindrii izolati. Acest amestec de azot cu oxigen este similar cu al aerului atmosferic. Aerul lichid poate fi fabricat prin simpla lichefiere a aerului atmosferic. El poate fi folosit ca inlocuitor principal al azotului lichid in efectele de ceata inghetata si este destinat utilizarii in acelasi mod, in acelasi echipament. Ceea ce primeaza in fata azotului lichid este faptul ca aerul lichid nu prezinta pericol de asfixiere, datorita continutului de oxigen.

Apeland la masinile de fum comercializate de catre firma Sound Stil vei crea o atmosfera deosebita in cadrul oricarui eveniment.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege masini de fum de la Sound Stil. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Sound Stil? Pentru detalii, suna la numarul 0731-003.836, 0724-261.807 si 0723-274.818 sau trimite un e-mail pe adresa office@soundstil.ro.

Articol oferit de 2biz.ro.

Comments are closed.