În România există copii ca nu știu ce e asta duș și cum să te folosești

Jurnalistul Alex Dima a povestit, marți, în cadrul podcastului ”România, știi bine”, transmis LIVE pe www.stirileprotv.ro, pe Facebook și pe YouTube un episod emoționant despre începuturile proiectului MagiCAMP.

Alături de el a fost un invitat special, Florența Ilie, un voluntar care cunoaște demult și din interior această comunitate specială.

Alex și-a adus aminte cum, în 2014, când proiectul MagiCAMP era la început, a avut parte de o surpriză dureroasă, după ce a descoperit că un băiat nu știe să facă … duș.

”În primul an, în 2014, cumva noi învățam. Și ei învățau și încercam să ne prindem cum trebuie să funcționeze tabăra. Era un puști acolo, nu-i dau numele acum, eu mă înțelegeam foarte bine cu el. El era așa … rebel. Și la un moment dat nu voia să intre la duș. Și mi-a revenit mie sarcina de a-l duce … să-l scot curat din duș.

La duș i-am zis: Uite, ăsta e dușul, eu te aștept aici, rezemat de perete, dacă ai nevoie de ceva bați în perete, mă strigi și te pot ajuta. Și am stat …și am stat .. și am stat. Au trecut 10 minute și vorbeam cu el. Ești bine? Sunt bine. S-au făcut 20 de minute. Ești bine? Sunt bine. la un moment dat am zis, hai, gata, hai să ieșim.

Ce făcea el când i-am deschis ușa. Stătea rezemat de perete și cu paleta de la duș își dădea așa … pe picioare. Zic, tu ai făcut duș? Și el zice, cred că da. Tu ai mai făcut vreodată duș? Și a zis … nu. Acestea sunt, de multe ori, condițiile în care trăiesc acești copii.” – a spus Alex Dima.MagiCamp este o tabăra în caresunt copii cu suferințe renale și le sunt create condiții speciale. Este locul unde ei uită de durere și intră în lumea copilăriei care au avut-o doar în spitale ani la rând.

Aici ei capătă energie, putere pentru a lupta cu ajutorul specialiștilor și voluntarilor. În ajutor le vin mai mulți copii alături de părinții lor.

Așa a luat naștere casa magică unde copii pot să doarmă cu părinții gratis.

Comments are closed.