Hidroizolatii, lucrari care prelungesc viata unei cladiri

hidroizolatii

Desi ar putea parea inutila inca o parere despre importanta lucrarilor de hidroizolatii, tinand cont ca in regiunea noastra, din cauza climei, orice proprietar stie ca o casa nu poate fi nici confortabila si nici estetica fara acestea, aduc acum in discutie faptul ca o cladire care nu este protejata de actiunea nefasta a apei din natura la care este expusa are o durata de viata mai scurta, iar acest lucru nu este unul de neglijat. Cel mai bine este ca masurile in acest sens sa fie luate inca din faza de constructie, insa, daca acestea au fost omise dintr-un motiv sau altul, ele pot fi facute si ulterior. Desigur, acest lucru presupune insa cheltuieli in plus, stres si disconfort pentru familia care locuieste in cladirea respectiva.

 Hidroizolatii la acoperisurile cladirilor

Partea unei case cea mai expusa tuturor intemperiilor naturii este acoperisul, de aceea este indicat ca acesta sa fie izolat impotriva patrunderii apei de ploaie sau rezultata din topirea zapezilor, primavara, cand vremea se incalzeste. Pentru a evita aceste neplaceri, exista diferite moduri de a-l proteja, iar alegerea celei mai bune metode trebuie facuta cu mult discernamant, in functie de mai multe criterii. Cel mai bine este sa fie consultat un specialist in constructii, care va putea spune cu exactitate care este cea mai buna solutie de hidroizolatii pentru fiecare caz in parte.

 Membrana bituminoasa in lucrarile de hidroizolatii

Una dintre cele mai folosite metode este cea care utilizeaza membrana bituminoasa, fiind considerata o modalitate clasica, deoarece este practicata de mult timp, insa rezultatele raman extrem de multumitoare si eficiente si in ziua de astazi. Desi pare o lucrare destul de simplu de realizat, in practica nu este tocmai asa, prin urmare, daca va hotarati sa va izolati acoperisul, ar fi bine sa apelati la personal specializat in acest domeniu. Desigur, se poate face si pe cont propriu, insa ar trebui sa aveti cunostintele necesare si o experienta destul de mare pentru a cunoaste toate „chichitele” meseriei. Nu trebuie neglijat faptul ca apa se poate infiltra prin orice fisura, care poate nici nu este foarte vizibila, iar aderenta membranei la stratul suport trebuie sa fie perfecta.

 Importanta lucrarilor de hidroizolatii

Nu doar acoperisul ar trebui protejat impotriva apei, ci si fundatia si subsolul, deoarece si aceste componente ale unei cladiri sunt destul de expuse contactului direct cu apa si umezeala.

Ce inseamna o casa care nu a cunoscut operatiile de hidroizolatii, cred ca stie oricine. Apa se aduna, balteste, mai ales in cazul in care cladirea nu are un sistem de drenaj, apoi isi face drum spre interiorul cladirii, pe pereti, putand ajunge la structurile de rezistenta pe care, intr-un timp mai lung sau mai scurt, le slabeste. Nu trebuie uitat ca metalul poate rugini, pierzand astfel din rezistenta, iar lemnul putrezeste sub actiunea apei. Prin urmare, durata de viata a casei se micsoreaza considerabil. Apoi, efectul se vede imediat si in nivelul de confort, umezeala fiind un mediu propice dezvoltarii mucegaiului care are o putere de a se intinde peste tot, putand provoca diferite afectiuni medicale locatarilor.

Mai multe pe www.Milucon.ro

Comments are closed.