Firma care poate executa foraje puturi

foraje puturi

Puturile ce sunt pentru adancimi mai mare sunt potrivite pentru foraje ce au  adancimea  intre  60 ajungand pana la cel mult 250 m iar  scopul lor este  de a asigura  debitele de ape ce sunt necesare in  industrie, acele debite care au valorile cuprinse intre 5000 pana la 30000 de l de apa.

Firmele ce sunt executante ale forajelor  puturilor, firme  ce activeaza spre exemplu in Bucuresti sunt acelea care pot sa execute  foraje in  multe soluri atat medii cat si soluri moi si in soluri ce au nisipuri sau care detin nisipuri pietrificate, care contin prundisuri, dar si  pietrisuri, cele care au sisturi verzi ori calcare fisurate.

Pentru executia puturilor care sunt de mare adancime se vor utilizeaza cele 2 tipuri de freze profesionale care sunt mentionate mai jos si anume :

  • Foreza hidraulica ce este de tip rotativ si care este folosita pentru forarea noroiului , aceasta asigurand incluisv circulatia fluidelor ;
  • Foreza ce are un ciocan de fund utilizat in soluri dure si cele care au susturi verzi sau acelea   cristaline , in cadrul solurilor cu calcare fisurate  si la altele  care sunt de acest tip.

Atata in Bucuresti cat si  in jud.Ilfov  si  solul dar  si structura geologica a solului  face ca forarea sa fie  facuta cu diverse tipuri de utilaje , iar diferenta o face doar  adancimea pe care o va avea forajul  dorit.

Debite de apa pot sa fie cuprinse  intre 1m cub si 3 m cubi si se pot obtine din executia forajelor care sunt de mica adancime, aceste debite fiind de 2,5 m cubi , maxim 5 m3, ele fiind  din puturi cu adancimea medie,  aducand debite care sunt cuprinse intre  6 m cubi si care pot ajunge pana la maxim  20 de m cubi ce se obtin din intermediul  forajelor care sunt  de mare adancime. Exista  in  zona aceasta diverse probleme in ceea ce privesc  panzelor  freatice de tip acvifer ce contin  particule de nisip ce sunt unele foarte fine si care necesita unele impachetari riguroase ce sunt facute prin folosirea margaritarului  in unele cazuri inclusiv filtrele de screen, care sunt suplimentare.

Cei care sunt profesionisti in acest domeniu din cadrul firmelor care pot executa forajele puturilor executate  langa Bucuresti,  verifica structura  solul cat si  comunica acelora care sunt clienti,  in care tipul  solului  poate sa urmeze sa lucreze si tot ce implica asta.

 

Atata in Bucuresti cat si in Ilfov si alte orase, pot sa fie  executate foraje ce ajung la peste 60 de localitati , dintre acestea putand fi mentionate  Afumati, Chitila, Balotesti si Berceni, cat si Fundeni, Chiajna, Dobrotesti dar si  Izvorani si  Snagov,  Moara Domneasca sau  Voluntari ca si in multe altele.

Exchipele ce executa aceste foraje de puturi  din Bucuresti , dupa ce se executa forajul poate sa determine cu  mare  exactitate  parametri pe care ii are exploatarea  lucrarilor dupa care pot sa faca recomandarile ce sunt necesare in ceea ce privesc achizitiile pompelor , ale hidroforului care este  mai potrivit si care nu  afecteaza  functionalitatea  putului  ci  deservesc  nevoile clientul.

In privinta forajul , el trebuie echipat cu:

  • Citura sau cu galeata ;
  • O pompa care o sa fie de suprafata si care extrage apa de la  adancimi ce pot sa ajunga pana in 8 sau 12 m ;
  • pompa sumersibila ce poate extrage apa indiferent care este adancimea , dupa cum e puterea respectivei pompe.

Comments are closed.