Despre motopompe si utilizarea lor corecta

motopompe

O motopompa poate fi utilizata in diverse domenii cum ar fi in agricultura, sau in securitatea civila in sensul de lupta impotriva incendiilor, lupta impotriva inundatiilor si asa mai departe. Ce este de fapt o motopompa? Este practic un ansamblu de piese ce cuprinde un motor, o pompa de absorbtie si un asa-zis sorb. Aceste piese ce formeaza astfel de echipamente precum motopompe gasiti pe Agromoto.ro, vor indeplini functia de absorbtie si directionare a apei.

In functie de modelul de motopompe, acestea pot fi echipate doar cu maner si roti pentru mobilitate si utilizare in cazul celor mai mici, totodata pot fi trase de catre un autovehicol masiv in cazul celor mai mari.

Cateva aspecte despre utilizarea de motopompe 

Fie ca sunteti in pozitia in care poate doriti sa va asigurati ca gradina dumneavoastra va fi una „productiva” anul acesta prin irigarea sa constanta, sau poate doriti sa scapati de apa nedorita care se poate aduna in locatii ce au o anumita predispozitie spre inundare, utilizarea unei motopompe va va usura foarte mult munca.

Pentru gradina spre exemplu, se poate utiliza o motopompa submersibila, care sa va ajute sa distribuiti apa ce se aduna in spatii de colectare gen fantani, puturi, etc, in mod eficient si productiv. Este foarte indicat a utiliza motopompe si pentru drenarea unor spatii ce au fost inundate, iar o motopompa submersibila se poate dovedi a fi extrem de eficienta in astfel de cazuri indeosebi daca e vorba de apa murdara. Vezi mai multe pe www.agromoto.ro.

Cateva reguli de utilizare

  • Este foarte important sa cititi cu atentie instructiunile de utilizare inainte de folosirea propriu-zisa a unei motopompe;
  • O motopompa nu trebuie sa fie un echipament pe care sa il imprumutati unor persoane ce nu stiu sa il utilizeze;
  • Echipamentul trebuie intretinut si utilizat corect;
  • Trebuie respectate de asemenea normele de siguranta pentru evitarea de accidente;
  • Inainte de utilizare, pompa trebuie amorsata cu apa curata;
  • In utilizarea unei motopompe trebuie folosit doar sorbul original;
  • Motopompa trebuie sa fie stabila inainte de utilizare, pe o suprafata orizontala plana, iar furtunul de aspiratie trebuie amplasat in asa fel incat fluxul de apa sa nu fie intrerupt din diverse cauze;
  • Tot inainte de utilizare, o motopompa trebuie alimentata cu combustibil;
  • Foarte important de retinut de asemenea este ca motopompa sa nu fie utilizata in medii explozive, sau in apropiere de orice materiale inflamabile; trebuie sa fie utilizata in spatii in care exista o buna aerisire pentru gazele de esapament.

Exemplu de utilizare a unei motopompe pentru evacuarea apei

O motopompa poate fi utilizata si in acest sens, spre exemplu in cazul in care detineti o locuinta la parterul unui bloc si panza freatica se afla foarte aproape de sol. Pentru prevenirea inundarii pivnitei, se poate amplasa o pompa submersibila care sa evacueze apa stransa in bazinul in care aceasta a fost montata. Utilizarea ei trebuie supravegheata.

Comments are closed.