Despre industria producatoare de piese plastic

 

piese plastic

Despre domeniul industrial putem spune ca este cea mai activa ramura din punct de vedere al activitatiilo tehnologice, iar pentru a putea sustine aceasta activitate, sunt necesare o serie de elemente, componente dar si resurse. Exista doua tipuri de industrie, cea care face produse finite, si cea care intervine in procesul de fabricatie sau de productie a diferitelor bunuri si instalatii. Ceproinv, ca si producator de piese plastic vine sa ofere diferite tipuri de ansamble si subansamble realizate din mase plastice, si de sinteza.

Din ce sunt facute niste piese plastic

Obtinerea unor piese plastic pleaca de la niste simple granule albe, transparente sau colorate. Aceste granule de PVC sau din alte rasini si polimeri sunt cea mai eficienta forma de materie prima pentru piese plastic si nu numai. Spunem asta deoarece granulele sunt foarte usor de transportat dar si de procesat. Este evident faptul ca pulberile necesita totusi niste conditii mai speciale de transport si manipulare.

Granulele sunt introduse in cuptoare ce le topesc, urmand ca masa rezultata sa fie prelucrata fie prin turnare, sau prin extrudare. Aceste doua principii sunt des intalnite si in alte ramuri de prelucrari, cum ar fi pentru piese metalice, din ceramica, dar si compozite. Turnarea unor piese plastic este realizata cu ajutorul unor prese speciale care folosesc diferite principii pentru a obtine forta de comprimare necesara.

Modul de fabricare a unor piese plastic

Presele clasice sunt cele mai uzuale in unitatile de productie de piese plastic, acestea folosind presiunea generata de catre o pompa speciala pentru a impinge topitura de plastic in formele de turnare. De cele mai multe ori, acest principiu de formare este folosit pentru piese plastic simple, cum ar fi roti dintate, diferite sisteme de prindere, suporti, lagare, dar si altele.

Un sistem mai complex de turnare a unor piese plastic este cel care foloseste forta centrifugala. Acest sistem este unul tot mai des folosit deoarece nu necesita un consum de energie prea mare pentru a forma piesele. Acest tip de sistem se foloseste de forta centrifugala pentru a propulsa topitura din plastic inspre toate detaliile formei de turnat.

Ca si varietate de piese plastic pe care le producem, nu putem spune decat faptul ca detinem toate elementele necesare pentru a produce orice, de la simple discuri, forme, inele, tubulaturi, etc. pana la subansamble complexe cum ar fi prinderi, sisteme de mecanica si nu numai. Toate aceste piese plastic pot fi realizate din diferite tipuri de mase de plastic, cu grade diferite de elasticitate, dar si cu textura si consistenta diferita. Ne adresam tuturor producatorilor de echipamente si bunuri care sunt in cautarea unor astfel de produse, oferindu-le cel mai bun raport calitate/pret.

Asadar, industria producatoare de piese plastic este un pilon de sprijin pentru multe alte ramuri ale industriei, necesitatea unor astfel de componente fiind prezenta in domenii ca cel auto, feroviar, maritim, aviatie, constructii, si multe altele. Pentru a afla mai multe despre noi, dar si despre plaja de piese plastic pe care o oferim, va invitam pe siteul www.ceproinv.ro pentru a solicita informatii dar si o oferta personalizata.

Comments are closed.