Cea mai vizitată capitală din lume

Cele mai vizitate capitale ale lumii sunt Londra, Paris și Amsterdam, București se află pe poziția 61 la nivel mondial și 28 la nivel european.

În capul clasamentului sunt orașele europene, fiind cele mai solicitate de turiști. Istoria bogata, bogatiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igiena specifice statelor din vestul continentului contribuie impreuna la dezvoltarea industriei turismului”.

București este întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Tara Galilor) si Riga (Letonia). In schimb, la nivel mondial, capitala tarii noastre se afla pe locul 61, depasind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atragand mai putini turisti decat Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).  Analiza mai arata ca turistii sunt atrasi si de preturile reduse pentru cazare, printre cele 5 orase cu media preturilor hotelurilor cea mai mica fiind si capitalele vizitate de turisti romani din ce in ce mai mult in ultimii ani: Vientiane (Laos) si Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazarii sunt Ankara (51 euro/ noapte), Kiev (58 euro/noapte) si Chisinau (64 euro/noapte).

Comments are closed.